Z masełkiem, pomidorkiem, wędlinką, serem... - Nieważne z czym, ważne, aby z Piekarni Rogalik w Szczytnie – mówi z uśmiechem Krzysztof Żbikowski, mistrz piekarniczy, który wypiekami zajmuje się od 1994 roku. - Dobry chleb smakuje zawsze. A sekret jego smaku tkwi w zakwasie oraz sercu piekarza. To stara prawda, której każdy może skosztować kupując nasze wypieki – dodaje. - Trzymamy się tradycyjnych receptur, dbamy o reżim sanitarny i powtarzalność. Nasze chlebki dadzą rozkosz nawet najbardziej wybrednemu podniebieniu – zapewnia mistrz piekarniczy w Międzynarodowym Dniu Chleba, który przypada na 16 października.
Unoszący się w całym domu zapach świeżo upieczonego chleba przywołuje beztroskie dzieciństwo. 16 października obchodzimy Światowy Dzień Chleba. To doskonała okazja, by przypomnieć sobie, że chleb to nie tylko codzienny posiłek, ale i symbol tradycji, rodzinnych spotkań oraz radości z samodzielnie wykonanej pracy. W starożytnej Grecji znano aż 50 przepisów na różnorodne chleby, a średniowieczni piekarze serwowali 9 głównych rodzajów tego przysmaku.
Ponoć nigdzie na świecie chleb nie smakuje tak dobrze jak w Polsce. - I coś w tym jest! Kochamy chleb i umiemy go robić – mówi Krzysztof Żbikowski z Piekarni Rogalik. - Przepisy przekazywane z pokolenia na pokolenia mają swoją wartość. - Dobry chleb smakuje zawsze. A sekret jego smaku tkwi w zakwasie oraz sercu piekarza – podkreśla Żbikowski. Dla niego liczy się powrót do tradycyjnych receptur, bez pośpiechu, z szacunkiem do procesu wyrastania ciasta. - Trzymamy się tradycyjnych receptur, dbamy o reżim sanitarny i powtarzalność. Nasze chlebki dadzą rozkosz nawet najbardziej wybrednemu podniebieniu – zapewnia piekarz. - Każdy może przekonać się o tym sam. Zapraszamy do naszych sklepów firmowych.
Może należy ogrodzić teren? Z tego co się orientuję, to były dofinansowania do zakupu psa pasterskiego, ale wiadomo, psa trzeba karmić...
mm
2025-06-15 14:18:50
toż to czcionka z gry Super Mario w kturej skacze się po rurach i uwalnia księżniczkę, śmieszki pierdzielone
Nitendofanboy
2025-06-15 12:48:01
No właśnie. Przecież tych najbiedniejszych czesto nie stać po prostu na życie na poziomie to skąd niby maja mieć nagle tyle pieniędzy na wklad własny???
Romek
2025-06-15 05:12:06
Mam nadzieję, że uda się zebrać sporą sumę pieniędzy i da ona możliwość w dalszym leczeniu chłopca. Rodzicom życzę ogromu cierpliwości i powodzenia. Trzymam kciuki! Wspieram, pomagam!
Abw
2025-06-12 20:56:18
Proszę powiedzieć jak ci biedniejsi mają to sfinansować, najpierw musisz wyłożyć kupę kasy, musisz pożyczyć/ukraść/załatwić, później teoretycznie ci oddadzą ale bez VAT. 35% zaliczki to kpina.
Adam
2025-06-12 19:37:37
Dajcie spokuj tym zwierzakom. Koty,nutrie,bobry,wilki,niedzwiedzie,itd. Czliwiek to rak na organizmie planety. Zajmujecie im siedliska bo musicie mieć o hektar więcej niz sąsiad a później wam zwierzeta przeszkadzają. Oby was od marketów i internetu odcieli
Marcin Macudziński/Mieciu
2025-06-12 12:40:27
Zapytajcie mieszkańców i działkowiczów czym podlewają swoje trawniki
Mariusz
2025-06-12 10:12:14
Ta ekologia jest zbyt droga ?
zdysk
2025-06-12 09:32:02
No to jeszcze raz. Bardzo wysoki poziom kształcenia w tej jakże prestiżowej uczelni najpełniej widać w profesjonalizmie działań policjantów pod Biedronką w Bolkowie.
Zły Porucznik
2025-06-12 09:11:20
Ponad dwie bańki za autobus - to nie jest normalne
Jego Eminencja
2025-06-12 09:05:49