Z masełkiem, pomidorkiem, wędlinką, serem... - Nieważne z czym, ważne, aby z Piekarni Rogalik w Szczytnie – mówi z uśmiechem Krzysztof Żbikowski, mistrz piekarniczy, który wypiekami zajmuje się od 1994 roku. - Dobry chleb smakuje zawsze. A sekret jego smaku tkwi w zakwasie oraz sercu piekarza. To stara prawda, której każdy może skosztować kupując nasze wypieki – dodaje. - Trzymamy się tradycyjnych receptur, dbamy o reżim sanitarny i powtarzalność. Nasze chlebki dadzą rozkosz nawet najbardziej wybrednemu podniebieniu – zapewnia mistrz piekarniczy w Międzynarodowym Dniu Chleba, który przypada na 16 października.
Unoszący się w całym domu zapach świeżo upieczonego chleba przywołuje beztroskie dzieciństwo. 16 października obchodzimy Światowy Dzień Chleba. To doskonała okazja, by przypomnieć sobie, że chleb to nie tylko codzienny posiłek, ale i symbol tradycji, rodzinnych spotkań oraz radości z samodzielnie wykonanej pracy. W starożytnej Grecji znano aż 50 przepisów na różnorodne chleby, a średniowieczni piekarze serwowali 9 głównych rodzajów tego przysmaku.
Ponoć nigdzie na świecie chleb nie smakuje tak dobrze jak w Polsce. - I coś w tym jest! Kochamy chleb i umiemy go robić – mówi Krzysztof Żbikowski z Piekarni Rogalik. - Przepisy przekazywane z pokolenia na pokolenia mają swoją wartość. - Dobry chleb smakuje zawsze. A sekret jego smaku tkwi w zakwasie oraz sercu piekarza – podkreśla Żbikowski. Dla niego liczy się powrót do tradycyjnych receptur, bez pośpiechu, z szacunkiem do procesu wyrastania ciasta. - Trzymamy się tradycyjnych receptur, dbamy o reżim sanitarny i powtarzalność. Nasze chlebki dadzą rozkosz nawet najbardziej wybrednemu podniebieniu – zapewnia piekarz. - Każdy może przekonać się o tym sam. Zapraszamy do naszych sklepów firmowych.
Prezes do wymiany! Potrzeba kogoś kreatywnego.
Rafał
2025-10-15 08:07:01
Tak przy okazji, jak Krzynowłoga Mała to \"Z kąt przybywacie ?\" Pamięta ktoś jeszcze?
qwerty
2025-10-14 18:34:23
Eko, kaucje, sratytaty a co się dzieje na stoliku? Jakieś tam władze odgórnie wprowadzają obowiązek przytwierdzania nakrętki do butelki a co widzimy? Ktoś przy tym stole zerwał nakrętkę. Mowia o finansowaniu czegoś z ekosreko a sami niszczą na butelce przepisy, które wprowadzono. Proszę przyjrzeć się tej butelce. Oczywiście ten przepis jest debilny ale gdzie konsekwencja?
Jan
2025-10-14 06:32:25
To tylko po to, aby móc skoczyć na główkę do - basenu pustego - jak się to wszystko roztopi. Nie wiem, co komu po głowie się snuje - ale głupota nie boli. Sezonowo - i owszem. Ale zawsze pamiętam o lodowisku nad jeziorem przy Zaciszu. Teraz to idiotyzm. Komuś nieźle odwaliło.
Już nic mnie nie dziwi
2025-10-13 22:53:09
Takie informacje w innych miastach są naklejane na wszystkie drzwi to zasrany obowiązek sanepidu !!! A nie dowiaduje się człowiek z internetu przez przypadek Ruszyć dupę z biur i przejść się . Jakoś w miastach innych to nie problem
Lukasz Lukasz
2025-10-13 15:53:49
Mają rozmach, nie ma co!
wolf
2025-10-13 13:05:29
W końcu, szkoda tylko że nie ujawnił imienia i nazwiska to by trafiło pod rozpatrywanie urzędowe. Może ten ktoś jeszcze nie miał odwagi .
Ktoś ma dość Pani dyrektor
2025-10-13 12:30:19
Szkoda że większość mieszkańców Szczytna dopiero po zakończeniu uroczystości dowiedziała się co to było.
Były
2025-10-13 09:01:20
Idealne miejsce do driftu dla wyborców ochmana
KrytykaKrytyczna
2025-10-12 13:00:58
No proszę jak to pijany myślał, że sobie spokojnie przejedzie przez miasto i dopadła go długa ręka sprawiedliwości nieprawidlowo jadącego kierowcy...
Kamil
2025-10-12 05:32:25